MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Nefis tarifler vermeye devam ediyoruz, sırada Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı var! Yapım aşamaları MigrosTV’de!

Püf noktası:

Ayıklanmış kuş üzümlerini bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Yoğurt sosu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Pişirme önerisi:

Lahanalı karışıma arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları ilave edebilirsiniz.

Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    Harç için; 4 yemek kaşığı
  • havuç

    1 adet
  • lahana

    500 gram
  • kıyma

    300 gram orta yağlı
  • dolmalık fıstık

    50 gram
  • kuş üzümü

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    Yoğurt sos için; 1 su bardağı
  • labne peyniri

    100 gram
  • sarımsak

    1 diş
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • kırmızı biber

    1/2 çay kaşığı toz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İç harcı hazırlamak için; zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Orta yağlı kıymayı ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

  • 2. Adım

    Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Rendelenmiş havuçları ekleyip karıştırın.

  • 3. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz beyaz lahanayı ince ince doğradıktan sonra havuçlarla kavrulmuş kıymaya ekleyip soteleme işlemini sürdürün.

  • 4. Adım

    Kuş üzümü, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle tatlandırın. Kıvam alan iç harcı ocaktan alın.

  • 5. Adım

    Yoğurt sos için; yoğurt, labne peyniri, rendelenmiş sarımsak, kekik, nane ve toz kırmızı biberi küçük bir kaseye alıp çırpın.

  • 6. Adım

    Mutfak tezgahına açtığınız yufka üzerine hazırladığınız iç harcı yayın. Kenar kısımlarını katlayıp rulo şeklinde sardıktan sonra belirli aralıklarla kesin. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın.

  • 7. Adım

    Yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizdiğiniz yufka parçalarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz lahanalı yalancı mantıları yoğurt sos eşliğinde servis edin.