Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 2 Oy
view 7.988
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis tarifler vermeye devam ediyoruz, sırada Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı var! Yapım aşamaları MigrosTV’de!

Püf noktası:

Ayıklanmış kuş üzümlerini bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Yoğurt sosu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Pişirme önerisi:

Lahanalı karışıma arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları ilave edebilirsiniz.

Yoğurt Soslu, Lahanalı Yalancı Mantı Yapımı:

1. İç harcı hazırlamak için; zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Orta yağlı kıymayı ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
2. Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Rendelenmiş havuçları ekleyip karıştırın.
3. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz beyaz lahanayı ince ince doğradıktan sonra havuçlarla kavrulmuş kıymaya ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
4. Kuş üzümü, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle tatlandırın. Kıvam alan iç harcı ocaktan alın.
5. Yoğurt sos için; yoğurt, labne peyniri, rendelenmiş sarımsak, kekik, nane ve toz kırmızı biberi küçük bir kaseye alıp çırpın.
6. Mutfak tezgahına açtığınız yufka üzerine hazırladığınız iç harcı yayın. Kenar kısımlarını katlayıp rulo şeklinde sardıktan sonra belirli aralıklarla kesin. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın.
7. Yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizdiğiniz yufka parçalarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz lahanalı yalancı mantıları yoğurt sos eşliğinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER