Yoğurt Soslu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,67/5 Toplam: 3 Oy
view 2.415
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
30

Yoğurt Soslu Yılbaşı Tavuğu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Dilimlenmiş havuç ve patatesler, arpacık soğan ve kişniş ilavesiyle nefis bir aroma kazanan yoğurt soslu tarifimiz yılbaşı menünüze çok yakışacak… Yılbaşı menünüz için nefis fikirler, sunum önerileri ve süsleme fikirler için MigrosTV’den ayrılmayın!

Yoğurt Soslu Yılbaşı Tavuğu Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuğu kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
2. Kabuklarını soyduğunuz havuçları verev şeklinde doğrayın, bol suda yıkadığınız kabuklu taze patatesleri ortadan ikiye kesin. Arpacık soğanların kabuklarını soyun.
3. Dilimlenmiş havuç, ayıklanmış arpacık soğan ve taze patatesleri zeytinyağı, taze kişniş tohumu ilavesiyle harmanlayın.
4. Otlu tereyağı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırdıktan sonra alüminyum folyo içerisine sarıp rulo şeklinde sarın. Kıvam alması için derin dondurucuda bekletin.
5. Yoğurt sos için; süzme yoğurt, taze sıkılmış limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.
6. Isıya dayanıklı derin bir fırın kabına aldığınız bütün tavuğun üzerine süzme yoğurtlu sosu sürün. Kenar kısımlarına karışık sebzeleri ilave edin.
7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarıp kıvam alana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.
8. Fırından çıkardığınız sıcak tavuğu derin dondurucuda kıvam alana kadar beklettiğiniz otlu tereyağı ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER