Yoğurtlu Kabaklı Meze Tarifi
6.711 votes, average: 4,86 out of 56.711 votes, average: 4,86 out of 56.711 votes, average: 4,86 out of 56.711 votes, average: 4,86 out of 56.711 votes, average: 4,86 out of 5
4,86/5Toplam: 6.711 Oy
view 73.008
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Yoğurtlu Kabaklı Meze Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kabak sever misiniz? Enfes bir yoğurtlu kabak mezesi yapıyoruz. Yoğurt; potasyum, fosfor, iyot, çinko ve B12 vitamini bakımından oldukça zengin. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesi için de tüketilmesi faydalı besinlerden.

Yoğurtlu Kabaklı Meze Yapımı:

1. Kabakların altındaki ve üstündeki fazlalıkları kesip rendeleyin.
2. Tavaya zeytinyağının hepsini ekleyin,rendelenmiş kabakları ve biraz tuz ilave edip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın.
3. Sarımsağı püre haline getirin, cevizleri ufalayın.
4. Yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın ve hazırlamış olduğunuz malzemeleri içine ekleyip karıştırın ve tuzunu kontrol edin.
5. Servis etmeden önce üstüne ufaladığınız cevizleri ekleyip biraz zeytinyağı gezdirin ve soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER