Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tarifi
3.368 votes, average: 4,57 out of 53.368 votes, average: 4,57 out of 53.368 votes, average: 4,57 out of 53.368 votes, average: 4,57 out of 53.368 votes, average: 4,57 out of 5
4,57/5Toplam: 3.368 Oy
view 32.302
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sevgililer Günü’ne özel nefis tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Sırada yoğurtlu köz biber mezesi var. Közlenmiş biberin efsane lezzetiyle enfes bir form kazanan meze tarifimiz, yılbaşı menünüze çok yakışacak. Kırmızı salata tarifimizi gördünüz mü?

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Yapımı:

1. Biberler tepsiye dizilerek fırında közlenmeye bırakılır.
2. Közleme işleminden sonra kabukları soyularak çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
3. Diğer tarafta yoğurt çırpılır, sarımsaklar ezildikten sonra içine eklenir.
4. Karışım doğranan biberlerin üzerine eklenir.
5. Biraz da tuz ekledikten sonra son olarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.
6. Zeytinle ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER