Yufka Mantısı
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 3.394
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu akşam yemeğinde ya da güne ara vereceğiniz öğle yemeğinde şöyle bol sarımsaklı yoğurtlu, mis gibi tereyağı soslu mantı ne iyi giderdi değil mi? Eğer sizin de iştahlarınız bir tabak dolusu mantı için kabardıysa gelin peşimizden; çünkü size pratik ve çok leziz bir önerimiz var!
Bu tarifte mantının en zor aşaması olan hamur açmayı çıkardık, sadece mest eden lezzetini aldık ve ortaya harika bir yemek çıkardık; karşınızda az zahmetli, bol lezzetli yufka mantısı! Çıtır çıtır kıvamı, pratik yapımıyla gönlünüzü çalacak, yoğurda bulanmaya doymayacak yufka mantısı ile ister misafirlerinize ister kendinize büyüleyici bir öğün yaratın. Nasıl mı? Hazırladığınız bolca kıymayı yufkaların arasına doldurup yufkayı sarın. Daha sonra dilimleyip fırına teslim edin, gerisini fırın düşünsün! Siz sadece sevdiklerinizi davet edip tabaklarınızı sofraya dizin. Geri kalan detaylar için de videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun! 

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir kabın içerisinde kıyma soğan maydanoz ve baharatlar iyice yoğurulur ardından yufka ikiye katlanır uzun ve düz olan kısma hazırladığını kıymalı harçtan boydan boya 1 parmak kalınlığında yerleştirilir.
2. Yufka sarılır ve 2 cm genişliğinde kesilir. Bir Fırın kabına dizilir önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirilir. Sosu İçin salça sıvı yağ bir kabın içerisinde hafif kavrulur.
3. Ardından sıcak su ve kuru nane ilave edilir bir iki taşım kaynayınca Ocak’tan alınır. Yufkalar hafif kızarmaya başlayınca hazırladığını sosu üzerine dökün ve fırında pişirmeye devam edin.
4. Sarımsaklı yoğurt İçin bir kabın içersinde sarımsak tuz ve yoğurt çırpılarak hazırlanır. Üzeri İçin ise bİr kabın içerisinde tereyağ pul biber ve nane 1-2 taşım kaynatılıp Ocak’tan alınır.
5. Bir servis tabağına sırası ile yufkalı harç yoğurt ve son olarak naneli sostan dökülerek servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER