Yufkadan Boyoz Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 173
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Yufkadan Boyoz Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İzmir denince akla gelen ilk lezzetlerden biridir boyoz. Yanında haşlanmış
yumurtası, üzerinde yükselen dumanıyla İzmir’in yerlisini de misafirini de pek
mutlu eder. Kat kat formu, bol yağlı lezzetiyle sıcacık demli bir çaya ne de güzel
eşlik eder.
Sıradaki videomuz için boyoz özlemi tavan yapanlar şöyle bir yaklaşsın
istiyoruz; çünkü size boyoz hasretinizi en kestirme yoldan dindirecek bir tarif
veriyoruz! Bu tarifimiz sayesinde incecik börek yufkasıyla da güzel bir boyoz
hazırlayabilir, midenize bayram yaşatabilirsiniz.
Şimdiden uyaralım; kışkırtan çıtırtısına kapılıp aman ha, yerken aşırıya
kaçmayın!
Ev halkı yataktan kalkana, çay demlenene kadar kolayca hazırlanacak yufkadan
boyoz tarifimizin detayları videomuzda sizi bekliyor. Hafta sonu kahvaltınızı
güzelleştirmek için daha fazla geç kalmayın, şimdiden afiyet olsun!
Yufkadan boyoz tarifi ve daha birçok özel tarif için bizi takip etmeye devam
edin.

Yufkadan Boyoz Yapımı:

1. İlk olarak bir kabın içerisine su ve yağı ekleyip çırpın. Ardından yufkanın yarına bu harçtan ekleyip iki katlayıp hamura büyük D şekli verin.
2. Daha sonra 4 parçaya bölün üzerine bir yemek kaşığı yağlı sudan gezdirip sigara böreği gibi sarın. Sonra gül böreği şeklinde sararak yağlanmış fırın kabına ekleyin.
3. Tüm yufkalar bitene dek hepsine bu işlemde. Ardından üzerine su yağ ve sodayı ekleyip streçleyin ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
4. Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 dercelik fırında 40-45 dk pişirip servis yapabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER