MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yulaf Lapası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Yulaf ezmesi, çok lezzetli yemesi!

Sağlıklı yaşama gönül verenler, fit görünmeyi hedefleyenler için altın değerindeki yulafın; her ne kadar birçok faydalı özelliği bulunsa da büyük bir çoğunluk tarafından sevilmediği de inkâr edilemez bir gerçek. Ancak bu tarif ile yulafı sevmeyenin kalmayacağına inanıyoruz; çünkü yapımı ile çok kolay, özellikleri ile çok doyurucu tarif ile yulaf, sevilesi bir değişime uğruyor. İçerdiği bolca protein sayesinde sağladığı uzun süren tokluk hissi, antioksidan özellikleri, kolesterolü düşürmesi, kilo vermeye yardımcı olması gibi oldukça faydalı olan yulaf lapasını günlük besin listenizin başlarına eklemeniz şahane bir karar olabilir.

Sağlıklı beslenmeye karar verdiyseniz yulaf lapası yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Yulaf lapası tarifi, yulaf lapası nasıl yapılır, yulaf lapası yapımı, nefis yulaf lapası, yulaf ezmesi tarifi, yulaf ezmesinin faydaları, yulaf lapası hazırlanışı ve daha birçok sağlıklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin

Püf Noktası;

  • Tarifin içerisinde yüksek lif içeren ürün olduğundan uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.
  • İsteğe göre süt yerine sadece su kullanımını tercih edebilirsiniz.
Yulaf Lapası Tarifi
MALZEMELER
  • yulaf ezmesi

    1 sb.
  • süt

    1,5 sb.
  • su

    1,5 sb.
  • bal

    1 çk.
  • tuz

    1 tutam
  • fındık

    10
  • badem

    10
  • armut

    Üzerine; 1/4
  • elma

    1/4
  • kivi

    1 adet
  • muz

    Yarım
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tava içerisine yulaf ezmesi ekleyip üzerine su ve süt ilave edin.

  • 2. Adım

    Ardından fındık, badem, bal ve bir tutam tuz ilave edip kısık ateşte lapa bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişirirken tabanının yapışmamasına özen gösterin.

  • 3. Adım

    Lapa kıvamı alan yulafları bir kase içerisine alıp üzerine elma, armut, kivi ve muz gibi meyveler ilave edip servis edebilirsiniz.