MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yumurta Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

ğıBiraz karışık geliyor olabilir ama iş aslında çok kolay. Neden? Çünkü artık hayatınızda yemek okulu var! Peki, yemek okulu nedir? “Yumurta bile kıramam” lafını tarife(!) gömmektir. Artık her şeyin bir yolu var, yemek yapmanın yolu da yemek okulundan geçiyor. İlk olarak yumurta dolması tarifi ile başlayalım dedik.

Biber dolmalarına, yaprak sarmalarına alışan bizler, yumurta dolması hakkında fazla bilgi sahibi olmayabiliriz. Belki birçoğunuz biliyorsunuz, belki de yeni öğreniyorsunuz. Yumurta dolmasının temeli Mudanya’da atılıyor. Taptaze yumurtalar önce haşlanıyor sonra harç ile harmanlanıp ortaya şahane bir lezzet çıkıyor. Yumurta dolması ve bunun gibi farklı tarifler ilginizi çekiyorsa size bir önerimiz daha olacak; Ispanaklı yumurta tarifi bu linkte.

Her an taze yumurtalar elinizin altında ise şanslı kesimdensiniz. Fakat özellikle şehir hayatının “tozunu” yutanlar için “taze” kavramı zaman zaman anlamını yitirebiliyor. İşte bu noktada Migros size farklı çözümler üretiyor. Yılın her mevsimi tazeliği evlerinizle buluşturuyor. İster dalından koparılmış meyveler, ister mis kokusu ile evinizi saracak olan sebzeler… Hepsi ilk günkü tazeliği ile sizi Migros’ta bekliyor. Oturduğunuz yerden alışveriş keyfini de size sunuyoruz. Sanalmarket’ten vereceğiniz siparişiniz ile istediğiniz her şey bir tıkla yanınızda. Merak ettiğiniz her şey bu linkte. Migros dünyasına hoş geldiniz!

Yumurta Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    10 adet iyi pişmiş
  • mayonez

    150 ml
  • Tuz

    1 tatlı kaşı
  • Karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurtaları beyazlarına zarar vermeden soyun ve uzunlamasına ikiye bölüp sarılarını alın.

  • 2. Adım

    Yumurta sarılarını pürüzsüz hale gelmesi için süzgeçten geçirin ve bir kaba alın.

  • 3. Adım

    Mayonez, tuz ve biberi ekleyip karıştırın.

  • 4. Adım

    Yumurta beyazlarının tabakta kaymaması için tabağa değecek kısımlarını çok hafif kesin.

  • 5. Adım

    İsterseniz sıkma torbasıyla isterseniz bir kaşık ile yumurta sarılarını beyazların içine doldurun ve servis edin.