Yumurta Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 2 Oy
view 1.018
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Yumurta Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kek olmayan çay sofralarını eksik bulanlar, çocuğunun eline kolayca bir dilim kek sıkıştırmayı çare edenler, aynı sunumlardan sıkılıp artık farklı şekillerdeki kek kalıplarını bile sevemeyenler; size nefis bir öneri getirdik! Gözlerinize şölen yaşatacak, damakları hayran bırakacak yumurta keke bayılacaksınız. Mis gibi süt kokan yumuşacık muhallebisi, taptaze tatlı mı tatlı kayısılar ile yumurta görünümü kazanan bu nefis kek, tüm sıradanlıkları yıkmaya geliyor!
Özellikle yumurta sevmeyen çocuklara sevdirme şansı bulunan, gören ve tadan herkesi biraz şaşkınlığa ve kafa karışıklığına düşürecek, çay sofralarınıza keyif ve yaratıcılık katacak yumuşacık kek için çayları kaynatmaya başlayın!
Tarif için kapınızı tırmalayacaklara da şimdiden hazır olun deriz. Hadi, tüm detaylar videomuzda!

Yumurta kek tarifi, yumurta kek yapımı, yumurta kek yapılışı, yumurta kek hazırlanışı, yumurta kek nasıl yapılır, yumurta kek nasıl hazırlanır, yumurta kek malzemeleri, nefis yumurta kek, ev yapımı yumurta kek ve daha birçok farklı kek tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Yumurta Kek Yapımı:

1. Keki hazırlamak için yumurtayı, şekeri ve yağı iyice çırpın.
2. Krema haline geldikten sonra kekin diğer malzemelerini sırayla ekleyerek spatula ile karıştırın.
3. Orta boy fırın kabını yağlayıp unlayın ve aktarın.
4. 180 derece ısınmış fırında kontrol ederek keki yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
5. Pişen keki kendi kabında soğutun.
6. Kekin üzerindeki fazla kabarık kısmını keserek kekin üzerini düzleyin.
7. Kestikten sonra keki tekrar aynı kabına koyun.
8. Muhallebinin malzemelerini küçük bir tencereye alın.
9. Sürekli çırparak orta ısıda koyulaşıncaya kadar pişirin.
10. Sıcak muhallebiyi soğuk kekin üzerine yayın ve kaşıkla düzeltin.
11. Oda sıcaklığına gelince üzerine streç film sarıp dolaba kaldırın.
12. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerini kayısı parçalarıyla süsleyin.
13. Kayısıları kekin üzerine ters kapatarak yumurta sarısı görünümü verin.
14. Dilimledikten sonra karabiber süsü vermek için kayısıların üzerine biraz tarçın serpin.

EN ÇOK İZLENENLER