MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yuvalama Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK35'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Gaziantep’ten gelen yöresel lezzet; yuvalama çorbası tarifi veriyoruz! İçinde envai çeşit lezzet var; irmik, nohut, soğan, yoğurt… Tarifi şimdi MigrosTV’de!
Yuvalama Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • kıyma

    200 gr az yağlı
  • pirinç

    1 su bardağı
  • un

    ½ su bardağı
  • irmik

    2 çorba kaşığı
  • incik

    500 gr
  • nohut

    1 su bardağı
  • soğan

    1 adet
  • su

    1,5 litre
  • karabiber

    Tane
  • tuz

    Bir tutam
  • yoğurt

    300 gr süzme
  • yumurta

    1
  • un

    1 çorba kaşığı
  • su

    4 bardak
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • nane

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir gece önceden suya ıslattığımız nohutu, soğan ve incikle beraber düdüklü tencereye alın.

  • 2. Adım

    Tane karabiber ve tuz ekleyerek tencerede haşlayın.

  • 3. Adım

    Etlerinizi soğutup kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.

  • 4. Adım

    Top köfteler için pirinci sıcak suya ıslatın. İrmiği ve unu yoğurma kabına alın.

  • 5. Adım

    Kıyma ve pirinci karıştırın, daha sonra un ve irmikle karıştırın ve özleşene kadar yoğurun.

  • 6. Adım

    30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

  • 7. Adım

     Bir kâse içine aldığınız az sıvı yağa elinizi batırarak harcınızı nohut büyüklüğünde toplar yapın.

  • 8. Adım

    Çorba için et suyunu süzerek tencereye alın. Kaynadığında top köftelerinizi atın, 2-3 dk. kadar haşlayın.

  • 9. Adım

    Köfteleriniz haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurdu soğuk suyla ezin, yumurta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın, yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin, yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ilave edin.

  • 10. Adım

    En son tam haşlanmış nohut ve tam pişmiş etleriniz ekleyin.

  • 11. Adım

    Hafif kızdırdığınız tereyağ ve nane karşımını da koyun.

  • 12. Adım

    2. Ardından çorbanızı ocaktan alın. Yağlı naneyi arzuya göre servis esnasında porsiyonlara da ekleyebilirsiniz.