Zahterli Ekmek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.694
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Zahterli Ekmek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Zahter diye değişik bir isim olduğuna bakmayın, o aslında bildiğimiz kekik çeşidi. Özellikle Gaziantep ve Hatay yöresinde salatadan çay yapımına kadar birçok lezzete katkıda bulunan zahter, bu kez bir ekmeği güzelleştiriyor. Özellikle baharatlı yoğun tatları seviyorsanız zahterli ekmek, tam da size göre! Üstelik içerdiği malzemeleri ile oldukça besleyici olan bu ekmeğe günün her sofrasında yer açabilir, vücudunuza katacağı sağlık ile kendinize iyilik yapabilirsiniz. Unutmadan; zahterli ekmeği bir de zeytinyağına banarsanız zahterin aromatik tadına daha yoğun ve keyifle varabilirsiniz, bizden önermesi!

Zahterli ekmek nasıl yapılır, zahterli ekmek tarifi, nefis zahterli ekmek ve daha birçok yöresel lezzetin detaylı anlatımları MigrosTV videolarında, bizden ayrılmayın!

Püf Noktası:

Toz halindeki zahter yerine yaz aylarında taze zahter kullanabilirsiniz.

Zahterli Ekmek Yapımı:

1. Mayayı ılık sütle karıştırın ve aktif hale gelmesi için oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.
2. Unu derin bir karıştırma kabına alın, mayalı karışımı dökün.
3. Unun üzerine toz şeker ve tuz serpin.
4. Ilık suyu azar azar ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun, gerekirse un ekleyin.
5. Kıvam alan hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında, kabarana kadar dinlendirin.
6. Hamurdan arzu ettiğiniz büyüklükte bezeler kopartıp yuvarlak şeklinde açın.
7. Zahteri zeytinyağı ve susamlarla karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra ince bir kat halinde hamurların üzerine sürün.
8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun

EN ÇOK İZLENENLER