MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef’ten Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Bugün sizler için görünümüyle eğlenceli, hazırlaması pratik ve tadı enfes bir yılbaşı kurabiyesi yaptık; zencefilli yılbaşı kurabiyesi! Sizler de videomuzu izleyerek çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz ve özellikle yılbaşı tarifleriniz arasında yer verebileceğiniz bu tarifi yapabilir ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Halil Şef’ten Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    150 gram
  • esmer toz şeker

    150 gram
  • pekmez

    200 gram
  • yumurta

    1 adet
  • un

    440 gram
  • kabartma tozu

    1 paket
  • toz zencefil

    1 tatlı kaşığı
  • toz tarçın

    1 tatlı kaşığı
  • yenibahar

    1/2 çay kaşığı
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri iyice çırpın.

  • 2. Adım

    Ardından içerisine sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Daha sonra unu ekleyerek elinizle yoğurmaya başlayın.

  • 4. Adım

    Hamur hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp streç filme ekleyin ve buzdolabında dinlendirin.

  • 5. Adım

    Ardından buzdolabından çıkardığınız hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile hamuru açın ve kalıplar ile şekil verip fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında 7-8 dk pişirin.

  • 6. Adım

    Kurabiyeler soğudukça sertleşecektir o yüzden az pişirmeye dikkat edin.

  • 7. Adım

    Kurabiyeler soğurken kreması için yumurta ve limon suyunu bir kabın içerisine aktarıp mikser ile iyice çırpın.

  • 8. Adım

    Ardından içerisine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip koyu bir kıvam alana dek çırpın.

  • 9. Adım

    En son vanilyayı da ekleyip sıkma torbasına alın sıkma torbasının ucunu kalem gibi olacak şekilde kesin ve soğuyan kurabiyelerin üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.