Halil Şef’ten Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
6.052 votes, average: 4,80 out of 56.052 votes, average: 4,80 out of 56.052 votes, average: 4,80 out of 56.052 votes, average: 4,80 out of 56.052 votes, average: 4,80 out of 5
4,80/5Toplam: 6.052 Oy
view 62.004
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV’den herkese merhabalar! Bugün sizler için görünümüyle eğlenceli, hazırlaması pratik ve tadı enfes bir yılbaşı kurabiyesi yaptık; zencefilli yılbaşı kurabiyesi! Sizler de videomuzu izleyerek çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz ve özellikle yılbaşı tarifleriniz arasında yer verebileceğiniz bu tarifi yapabilir ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Yapımı:

1. Bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri iyice çırpın.
2. Ardından içerisine sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Daha sonra unu ekleyerek elinizle yoğurmaya başlayın.
4. Hamur hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp streç filme ekleyin ve buzdolabında dinlendirin.
5. Ardından buzdolabından çıkardığınız hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile hamuru açın ve kalıplar ile şekil verip fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında 7-8 dk pişirin. 6.Kurabiyeler soğudukça sertleşecektir o yüzden az pişirmeye dikkat edin.
7. Kurabiyeler soğurken kreması için yumurta ve limon suyunu bir kabın içerisine aktarıp mikser ile iyice çırpın.
8. Ardından içerisine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip koyu bir kıvam alana dek çırpın.
9. En son vanilyayı da ekleyip sıkma torbasına alın sıkma torbasının ucunu kalem gibi olacak şekilde kesin ve soğuyan kurabiyelerin üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER