Zerde Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 657
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis yöresel lezzet; Zerde tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Aspiri sıcak suyla, buğday nişastasını ise 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırdıktan sonra ekleyin.

Pişirme işlemi öncesinde bol suda yıkadığınız pirinci fazla suyunu süzdürdükten hemen sonra kullanın.

Kuş üzümlerini ılık suda bekletip duruladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi: 

Gerçek safran yerine aspir kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

1. Suyu derin bir tencereye aktarın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç ve toz şekeri ekleyin.
.
2. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız pirinçleri, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
.
3. Kıvam almaya başlayan pirinçlere, sıcak suyla karıştırdığınız aspir ve ölçülü soğuk suyla karıştırdığınız buğday nişastasını ekleyin.
.
4. Zerdeçal, kuş üzümü ve dolmalık fıstık ilavesiyle kıvam alana kadar pişirme işlemini sürdürün.
.
5. Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıları, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER