Zeytinyağlı Bakla Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,05/5 Toplam: 5.888 Oy
view 60.462
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Zeytinyağlı Bakla Tarifimiz için sofralarınızda yer açın! Baklayı zeytinyağı ile pişirip, üzerine yoğurtlu sos dökünce lezzetine doyum olmuyor. Bu kolay yemek tarifini denemeye ne dersiniz?

MigrosTV’de şahane zeytinyağlılar sizi bekliyor! Zeytinyağlı biber dolması, zeytinyağlı sarma.

 

Zeytinyağlı Bakla Yapımı:

1. Baklaları yıkayın, başlarını bıçak yardımıyla kesin.
2. Varsa kılçıklarını çıkartın ve 2 parçaya bölerek ufaltın. 
3. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. 
4. Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı, tuz ve şekeri alın. 
5. Orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun, baklaları içine ekleyerek 2 dakika kadar kavurmaya devam edin. 
6. 1 yemek kaşığı unu ve suyu baklalara ekleyerek karıştırın. 
7. Tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dakika kadar pişirin. 
8. Ocaktan aldığınız baklalar oda sıcaklığına gelince dereotu ile süsleyin.
9.  İsterseniz ılıkken sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER