Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 3 Oy
view 4.503
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kuru fasulye desen değil, nohut desen hiç değil, piyaz desen o da değil.
Zeytinyağlı barbunya, kendine has özellikleri ve güzellikleriyle gönülleri fethedip sofralardaki yerini korumaya devam ediyor.

Demir, çinko, kalsiyum, protein, E, A, C vitaminleri bakımından zenginliği ile sağlık deposu olan barbunya; özellikle çocukların gelişimi açısından oldukça yararlıdır. Şeker hastalarının şekerini hızla yükseltmediği için tercih edilmesi gereken doğru besinlerden biridir. Bolca lif içerdiğinden hem tok tutar hem de sindirim için birçok fayda sağlar. Diyet listeleri için önerilen seçenekler arasındadır.

Pilav çeşitlerine de iyi bir yoldaş olur, yeşillik dolu hafif sofralara da oldukça yakışır. Yapımı kolay, faydası sonsuz zeytinyağlı barbunya yemeğini kendi ellerinizle hazırlamak için siz de geç kalmayın. Tüm detaylar videomuzda.

Zeytinyağlı barbunya tarifi, zeytinyağlı barbunya yapımı, zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır, zeytinyağlı barbunya yapılışı, zeytinyağlı barbunya nasıl hazırlarım, zeytinyağlı barbunya hazırlanışı, barbunyanın faydaları, barbunyanın yararları, evde zeytinyağlı barbunya yapılışı, leziz zeytinyağlı barbunya, pratik zeytinyağlı barbunya ve daha birçok hafif tarif önerileri için bizden ayrılmayın.

Zeytinyağlı Barbunya Yapımı:

1. Uygun bir tencere içerisinde yemeklik doğradığınız soğanları yarım su bardağı sıcak su
. le birlikte yumuşayana kadar pişirin.
2. Yumuşayan soğanlara zeytinyağı ilave edip önce salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, ardından küp doğradığınız patatesler, ince halka şeklinde doğradığınız havuçları ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edip 2 dakika kavurun.
3. Daha sonra şeker, tuz ve suyu ekleyip kapağı kapalı bir şekilde 5-10 dakika pişirin.
4. Kaynamaya başladıktan sonra önceden haşladığınız barbunyayı ekleyip karıştırın. Eğer suyunda azalma varsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
5. Tekrar tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Yemek piştikten sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER