MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Çocukluğumuzun suçlu kahramanı, patates görünümüyle biraz yalancı ama çokça faydalı sebzemiz kereviz! Hafif öğünlerin başkahramanı, diyetlerin en besleyici, sağlık için en faydalı olan zeytinyağlı kerevizi yapmak öyle pek de kolay değildir aslında. Yemesi hafiftir de yapımı hafife alınmamalıdır. Hem lezzetli olması hem de vitamininin kaçırılmaması gerekir.

Sağlıklı ve bol vitaminli zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır, detaylar videomuzda. Şimdiden lezzette hafif, sağlıkta ağır öğünler dileriz!

Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır, zeytinyağlı kereviz yapımı, pratik zeytinyağlı kereviz ve daha birçok zeytinyağlı yemek tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi;

  • Yanında bir miktar yoğurt ile tüketebilirsiniz.

Püf Noktası; 

  • Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis edin.
  • İçme suyu yerine portakal suyu kullanmak tercih edilebilir farklı aromatik tatlara yol açacaktır.
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
MALZEMELER
  • kereviz

    2
  • patates

    2
  • soğan

    2
  • sarımsak

    4 diş
  • havuç

    2
  • kereviz sapı

    2
  • un

    1/4 çb.
  • limon suyu

    Yarım
  • su

    2 sb.
  • zeytinyağı

    1 çk.
  • toz şeker

    1 yk.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Öncelikle tarif için kullanacağınız tüm sebzelerin kabuklarını soymak ile başlayabilirsiniz.

  • 2. Adım

    İlk olarak soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp, tencere içerisinde kızdırdığınız sıvı yağ ile kavurun.

  • 3. Adım

    Yarım halka olarak kestiğiniz havuçları ilave edip kavurmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Bir süre kavrulduktan sonra un ekleyip 2 dakika daha kavurun.

  • 5. Adım

    Ardından birbirlerine orantılı bir şekilde kesmiş olduğunuz patatesleri, kerevizleri ve saplarını ekleyip, limon suyu, toz şeker ve içme suyunu ilave edip kapağını kapatın.

  • 6. Adım

    Kısık ateşte 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.