MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Biber Turşusu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Yaz mevsiminin bizlere sunduğu; çorba, yemek, salata ve kahvaltılarımıza eşlik eden, pek çok yemeğe ilham veren yeşil biberden kışın da mahrum kalmamak için nefis bir turşu hazırladık. Tarifi için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Turşunun olmasını hızlandırmak ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için kavanozun dip kısmına 1 yemek kaşığı kadar nohut ekleyebilirsiniz.

Salamura yapımında kullandığınız suyun kaynamış su olmasına, kavanozun kuru, temiz ve kapağı sıkı kapanan bir kavanoz olmasına özen gösterin.

Biberleri iki eşit parçaya böldükten sonra da turşu yapımında kullanabilir, turşuya aroma vermesi adına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Biber Turşusu Tarifi
MALZEMELER
  • sivri biber

    500 gram ince
  • su

    4 su bardağı sıcak
  • üzüm sirkesi

    100 ml.
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • sarımsak

    5 diş
  • tuz

    3 yemek kaşığı turşuluk
  • şeker

    1/2 yemek kaşığı toz
  • kişniş tohumu

    1 tatlı kaşığı
  • maydanoz

    1/4 demet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz sivri biberlere küçük delikler açın. Sarımsakların kabuklarını soyun.

  • 2. Adım

    Önceden kaynattığınız suyu derin bir sürahiye alın. Kaya tuzu, taze sıkılmış limon suyu, turşuluk iri tuz, toz şeker, üzüm sirkesi ilavesiyle karıştırın.

  • 3. Adım

    Öncelikle ayıklanmış sarımsakları sonrasında sivri biberleri; litrelik, temiz bir kavanoza sıkıca yerleştirin. Hazırladığınız salamura karışımını kavanozu dolduracak şekilde ekleyin.

  • 4. Adım

    Kişniş tohumlarını kapatıp kavanozun ağız kısmını maydanoz dallarıyla örttükten sonra kapağını sıkıca kapatın.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız turşuyu, ısı ve ışık görmeyen bir yerde 8-10 gün aralığında beklettikten sonra servis edin. Kapağını açtığınız turşuyu buzdolabında muhafaza edin.