MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Butternut Bal Kabağı Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Herkes, soğuk bir günün ardından sıcacık bir kâse çorba içmenin hem ruha
hem de mideye ne kadar iyi geldiğini bilir. Bu yüzden özellikle kış sofralarına
çorbasız başlamaz. Bir kâse dolusu çorbayla şifaya ve lezzete doyar.
Siz de her sofraya çorbayla başlamayı sevenlerdenseniz artık yeni çorba
tariflerine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. O halde, sıradaki tarifimiz sizin için
gelsin; karşınızda butternut bal kabağı çorbası!
Sonbahar aylarının en renkli ve en lezzetli üyelerinden biri olan butternut bal
kabağının çorba haline bayılacaksınız. Bal kabağı bu masal gibi tarifte lezzete
dönüştü, size de onu tekrar dönüşmeden keyifle içmek düştü! Rengiyle ayrı,
kokusuyla ayrı davet eden butternut bal kabağı çorbası nasıl yapılır, tüm
detaylar videomuzda sizi bekliyor. Ev halkının da çok seveceği butternut bal
kabağı çorbası tarifini uygulamak için daha fazla geç kalmayın, şimdiden afiyet
olsun!
Butternut bal kabağı çorbası tarifi ve daha birçok çorba tarifi için diğer
videolarımızı da incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone
olmayı unutmayın.

Butternut Bal Kabağı Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • butternut balkabağı

    1 adet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1/2 adet
  • pekmez

    1 yemek kaşığı
  • sarımsak

    2 diş
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • muskat rendesi

    1/8 çay kaşığı
  • karabiber

    1/4 çay kaşığı
  • sebze suyu

    4 su bardağı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kabağı ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ekleyip üzerine zeytinyağı tuz ve karabiber ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin.

  • 2. Adım

    Bu sırada bir tencere içerisine çok ince doğranmış soğanları ve sarımsakları zeytinyağında kavurun.

  • 3. Adım

    Ocaktan almaya yakın içerisine pekmez ekleyip kaynatın.

  • 4. Adım

    Ardından fırında pişmiş olan kabakları kaşık yardımı ile çıkarıp tencereye ekleyin.

  • 5. Adım

    Daha sonra kalan malzemeleri de içerisine ekleyip blenderdan geçirin ve kaynayınca ocaktan alıp servis edebilirsiniz.