MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırın Levrek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Çok uğraştırmasın; ama lezzetli olsun.” “Balık olsun; ama kokmasın.” diyenleri şöyle alalım; işte karşınızda hafif, pratik, leziz ve kokusuz fırın levrek tarifi!

Izgaraya, tavaya; her pişirme şekline şahane lezzetiyle cevap veren levrek bu kez fırının yolunu tutuyor; balık sevmeyenlerin bile gönlünü çalıyor. Ana yemeğin balık olduğu sofraları ayrı bir sevenler, balık dünyasının her mevsim en lezzetli üyelerinden biri olan levrek için yer açsın; enfes yeşillikler de güzel pişmiş levreğin yanında yer almak için can atsın!

Fırın levrek tarifi, fırında levrek nasıl yapılır, fırında levrek nasıl pişirilir, kokusuz levrek nasıl pişirilir, nefis levrek tarifi, kolay levrek yapımı, levrek hazırlanışı ve daha birçok balık tarifi MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası;

  • İsteğe göre kullanılan baharatlar çeşitlendirilebilir.
  • Tuz ve karabiber gibi ürünleri her zaman zeytinyağından önce eklemelisiniz.
  • Hoş bir koku verebilmesi için balıkların iç kısmına 2 adet karanfil ekleyebilirsiniz.
Fırın Levrek Tarifi
MALZEMELER
  • levrek

    2 adet
  • patates

    2
  • havuç

    2
  • cherry domates

    10 adet
  • kapari

    2 çorba kaşığı
  • sarımsak

    2 diş
  • arpacık soğanı

    10 adet
  • defne yaprağı

    3-4 adet
  • limon

    4 dilim
  • maydanoz

    1/4 bağ
  • tuz

    Yarım tatlı kaşığı
  • karabiber

    Yarım tatlı kaşığı
  • zeytinyağı

    Yarım fincan
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak kullanılacak olan sebzelerin bir kısmı küp şeklinde, diğer bir kısmı ise ikiye bölünüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.

  • 2. Adım

    Sebzelerin üzerlerine defne yağrağı, kapari, tuz, karabiber, zeytinyağı ve ince doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır.

  • 3. Adım

    Daha sonra 400-600 gr. arası temizlenmiş levrekleri üzerlerine çentik atarak tepsideki sebzelerin üzerine yatırıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ilavesi yapıp balıkların her bir tarafına yaydırın.

  • 4. Adım

    Balıkların iç kısmına limon dilimi, defne yaprağı ve maydanoz sapı yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika boyunca pişirip servis edin.