MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Guacamole Dip Sos Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon
   Meksika mutfağının bağrından kopup sizin mutfağınıza düşmek için sabırsızlanan nefis tarif, sos olmadan bir yanı hep eksik kalan yiyecekler için geliyor.
Ana malzemesi avokado olup soğan, biber ve domates gibi malzemelerin de olaya karıştığı, “Nachos” adı ile de bilinen guacamole dip sos, birçok insanın damak tadına uyum göstermeyen avokadoyu sevdiren leziz bir tamamlayıcı seçenek oluveriyor.
   Meksika’da genel olarak mısır cipsi ya da krakerler ile birlikte tüketilse de ızgara yiyeceklere, makarna ve pilav çeşitlerine de çok yakışarak hoş bir sunum ve lezzetin temellerini atıyor. Değişik malzemelerden hazırladığınız sandviçlere ya da minik leziz kanepelere de fark katacak guacamole sosa bayılacağınızdan eminiz! Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!
   Guacamole dip sos tarifi, guacamole dip sos yapımı, guacamole dip sos yapılışı, evde guacamole dip sos nasıl yapılır, guacamole dip sos hazırlanışı, guacamole dip sos nasıl hazırlarım ve daha birçok farklı dip sos tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası ;

  • Avokadoların kullanıma uygun olması için yeterli olgunlukta hafif yumuşak bir dokuya sahip olmaları gerekmektedir.
  • Sert olan avokadoları pirinç içerisinde bekleterek yumuşamalarına yardımcı olabilirsiniz.
Guacamole Dip Sos Tarifi
MALZEMELER
  • avokado

    2 adet büyük ve olgun
  • kırmızı soğan

    1 adet orta boy
  • domates

    2 adet
  • kapya biber

    1 adet kırmızı
  • maydanoz

    1/4 demet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • limon suyu

    1 adet
  • kapari

    1 yemek kaşığı
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz domatesleri dört parçaya bölüp iç çekirdeklerini çıkartın.

  • 2. Adım

    Ardından kalan kısımlarını küçük küpler halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Daha sonra kırmızı soğanı ve kırmızı kapya biberi aynı şekilde küçük parçalar halinde doğradıktan sonra maydanozu ince kıyıp, kapariyi bıçak darbeleri ile inceltin.

  • 4. Adım

    Uygun bir kabın içerisinde işlem uyguladığınız ürünlerin hepsini ekleyin ve üzerilerine avokado parçalarını ilave edin.

  • 5. Adım

    Son olarak limon suyu, karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

  • 6. Adım

    Damak zevkinize göre cips ile veya kanepe olarak servis edebilirsiniz.