Hanım Göbeği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,74/5 Toplam: 6.767 Oy
view 42.690
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Hanım Göbeği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hanım Göbeği Tarifi, kolay tatlı tariflerimiz arasında! Gelin, tadına doyamayacağınız bu şerbetli tatlıyı bir de bizim tarifimizden izleyin. Bu arada bir püf noktası; hanım göbeği yaparken her kızartmadan sonra yağı soğutmayı ihmal etmeyin; aksi halde tatlının içi iyi pişmeyecektir. Birbirinden güzel lezzetler MigrosTV’de!

Hanım Göbeği Yapımı:

1. Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
2. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. Tuzu ve şekeri de ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
4. Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın.
5. Ilınınca, yumurtaları birer birer kırın.
6. İrmik ve pirinç ununu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurun.
7. Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın. 8. Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısık ateşe ayarlayın.
9. Tatlıları yağda arada sallayarak kızartın.
10. Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.
11. Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
12. Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.
13. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

EN ÇOK İZLENENLER