MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hurmalı Sufle Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

11 ay yolunu gözünüzü hurmayı nefis bir sufle yapımında kullanalım istedik ve harika bir lezzet ortaya çıkardık. Tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra sıcak olarak, bekletmeden servis edin.

Pişirme süresi kullanmış olduğunuz fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.

Sufle karışımına son olarak eklediğiniz çırpılmış yumurta beyazlarının küçük kabarcıklar halinde kalmasına özen gösterin.

Hurmalı Sufle Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • tereyağı

    3 yemek kaşığı
  • toz şeker

    2 yemek kaşığı
  • Medine hurması

    8 adet doğranmış
  • bitter çikolata

    100 gram
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • un

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın.

  • 2. Adım

    Yumurta sarılarını toz şeker ilavesiyle çırpıp ayrı bir yerde bekletin.

  • 3. Adım

    Küçük küplere ayırdığınız bitter çikolatayı, tereyağı ilavesiyle kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin.

  • 4. Adım

    Ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazlarını katı bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 5. Adım

    Ocaktan aldığınız eritilmiş çikolatayı çırpılmış yumurta sarılarına ekleyin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğradığınız hurmaları ilave edin.

  • 6. Adım

    Son olarak çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.

  • 7. Adım

    Isıya dayanıklı sufle kaplarını tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Hazırladığınız sufle karışımını küçük bir pay kalana kadar eşit olarak kalıplara paylaştırın.

  • 8. Adım

    Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.