Kabak Haşlama
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İşte size hafif mi hafif, vitamin deposu bir öneri! Lif bakımından zenginliği, düşük kalorisi, bol vitamini ve kilo verdiren etkisi sayesinde uzmanların bolca tavsiye ettiği kabak; bu kez haşlama olarak karşınızda!

Bu tarifimizde öncelikle haşlayarak yumuşamalarını sağladığımız kabak dilimlerini daha sonra bir miktar zeytinyağında karabiber ve tuzun katkılarıyla soteliyoruz. Sonunda tane tane dökülen bir pilava hakkıyla eşlik edebilecek bir seçenek olan kabak haşlamayı hazır ediyoruz, üzerine sarımsaklı bir yoğurt da gezdirirseniz daha da hoş olacağını öneriyoruz!
Siz de bu akşam yemeğinde kabağa yer vermek istiyor hem hafif hem de çok faydalı bir yemek hazırlamak istiyorsanız öncelikle mevsimin en taze kabaklarını özenle Migros reyonlarından seçmeyi sakın unutmayın.
Kabak haşlama yapılışını ve kabak haşlama malzemeleri hakkında tüm detayları öğrenmek için hemen videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak kabakları ikiye ardından dörde bölün ve çekirdek kısımlarını alın.
2. Bir tencereye sıcak suyu ve kabakları ilave edip haşlayın.
3. Kabakların çok fazla haşlanmamasına özen gösterin.
4. Haşlanan kabakları süzün. Bir tavaya tereyağ, kabakları ve baharatları ekleyip 1-2 dakika soteleyip ocaktan alın ve servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER