Kadınbudu Köfte Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,77/5 Toplam: 5.288 Oy
view 78.467
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kadınbudu Köfte Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kolay köfte tarifimize sofranızda yer açmaya hazır mısınız? İyi etimizden ilham alan kıyma, mutfağın en lezzetlileriyle bir araya geliyor ve baş ucu tarifiniz oluveriyor. Kadınbudu köfte tarifi şimdi MigrosTV’de.

İyi Et İyi Gelecek!

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Kadınbudu Köfte Yapımı:

1. Soğanı çok ince kıyın veya rendeleyin.
2. Ufak bir tavada 2 kaşık yağı ısıtıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
3. Kıymanın yarısını soğana ilave edin. Biraz tuz ekleyip kıyma pişene kadar kavurmaya devam edin.
4. Tavayı kenara alıp soğumaya bırakın. 
5. Kalan kıymayı bir kaba alıp içine yumurtayı kırın.
6. Kavrulmuş soğanlı kıymayı ve galeta ununu ekleyin.
7. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
8. Kızartma tenceresi ya da tavasında sıvı yağı kızdırın.
9. Bir tabakta un hazırlayın. Başka bir tabakta da yumurtayı 2 kaşık suyla çırpın. 
10. Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda şekillendirin ve biraz yassıltıp önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una bulayıp kızgın yağa atın.
11. Her tarafı kızarıncaya kadar pişirip kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER