MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kakaolu Pandispanya Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Pek çok pastave tatlıya yakışan bir tat. Kakaolu pandispanya tarifi MigrosTV’de. Daha pek çok tatlı, pasta ve kek tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:
Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın. Un, kakao ve kabartma tozu gibi katı malzemeleri ayrı bir yerde harmanlayın

Kakaolu Pandispanya Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    6 adet
  • şeker

    200 gram toz
  • un

    1 su bardağı
  • kakao

    3 yk
  • vanilya esansı

    2 damla
  • kabartma tozu

    1/2 paket
  • tuz

    1/5 çk
  • tereyağı

    Kek kalıbını yağlamak için: 1 tk
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.

  • 2. Adım

    Yumurta aklarını az miktarda toz şeker ve tuz ilavesiyle yüksek devirde çırpın. Yumurta beyazlarının oldukça katı durumda olmasına özen gösterin.

  • 3. Adım

    Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta harmanlayın.

  • 4. Adım

    Yumurta sarılarını kalan toz şeker ilavesiyle şeker taneleri eriyene kadar karıştırın.

  • 5. Adım

    Çırpılmış yumurta sarılarına, katı bir kıvam alana kadar çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.

  • 6. Adım

    Un karışımını azar azar ekleyip spatula yardımıyla karıştırarak son halini verin.

  • 7. Adım

    Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız 26 cm.lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağıyla yağlayın.

  • 8. Adım

    Hazırladığınız pandispanya karışımını döküp üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirin.

  • 9. Adım

    Fırından çıkartıp oda sıcaklığında ve mümkünse bir ızgara teli üzerinde 1 saat kadar dinlendirdiğiniz pandispanyayı kalıbından çıkartın. Arzuya göre sade ya da kremalı olarak servis edin.