Kakaolu Pandispanya Tarifi
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 2.755
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Kakaolu Pandispanya Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pek çok pastave tatlıya yakışan bir tat. Kakaolu pandispanya tarifi MigrosTV’de. Daha pek çok tatlı, pasta ve kek tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:
Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın. Un, kakao ve kabartma tozu gibi katı malzemeleri ayrı bir yerde harmanlayın

Kakaolu Pandispanya Yapımı:

1. Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.
2. Yumurta aklarını az miktarda toz şeker ve tuz ilavesiyle yüksek devirde çırpın. Yumurta beyazlarının oldukça katı durumda olmasına özen gösterin.
3. Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta harmanlayın.
4. Yumurta sarılarını kalan toz şeker ilavesiyle şeker taneleri eriyene kadar karıştırın.
5. Çırpılmış yumurta sarılarına, katı bir kıvam alana kadar çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
6. Un karışımını azar azar ekleyip spatula yardımıyla karıştırarak son halini verin.
7. Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız 26 cm.lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağıyla yağlayın.
8. Hazırladığınız pandispanya karışımını döküp üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirin.
9. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında ve mümkünse bir ızgara teli üzerinde 1 saat kadar dinlendirdiğiniz pandispanyayı kalıbından çıkartın. Arzuya göre sade ya da kremalı olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER