MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karpuz Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Yaz mevsiminin nefis karpuzlarının davetkâr mis kokularını kavanozlamaya ne dersiniz? Öyle bakmayın, hiç de hayal değil; çünkü bu kez kavanozları karpuz reçeli ile doldurmaya geliyoruz!

Bulduğu her malzemeyi böreğe katık, çorbaya malzeme edenler, her yiyecekten turşu kuranlar bu tarife bayılacağınızdan eminiz. Çünkü bu tarif tam bir değerlendirme yöntemi!
“Onun vitamini kabuğunda” diyenlerin bayılacağı, ev ekonomisini ayakta tutmaya kabukları incecik soymaktan başladığına inananların hayran kalacağı öneri geliyor. Reçel yapıyoruz hem de karpuzun kabuğundan! “Öyle şey mi olurmuş!” demeyin, hani kabuğundaydı vitamini? İşte karşınızda vitamin deposu, farklı mı farklı, tatlı mı tatlı, lezzetli mi lezzetli karpuz reçeli! İster ekmeğin üzerini onunla boyayın ister ekmek lokmalarını içine bandırıp bayıla bayıla, tadına vara vara tüketin. Karpuz reçeli ile kahvaltılarınıza özel bir keyif ve lezzet katmak için hemen videomuzu izleyip uygulayın. Şimdiden afiyet olsun!

Karpuz reçeli tarifi, karpuz reçeli yapımı, karpuz reçeli yapılışı, karpuz reçeli nasıl yapılır, karpuz reçeli nasıl hazırlanır, karpuz reçeli malzemeleri, ev yapımı karpuz reçeli ve daha birçok sıra dışı reçel tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Karpuz Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • karpuz kabuğu

    3 dilim karpuz kabuğu
  • su

    5 su bardağı
  • şeker

    3 su bardağı
  • karanfil

    7 adet
  • limon suyu

    10 damla
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Karpuz kabuklarının beyaz kısımlarını ayıklayın.

  • 2. Adım

    Kesmiş olduğunuz kabukları ufak parçalar halinde doğrayın ve suyun içerisine atıp yumuşayana kadar kaynatın.

  • 3. Adım

    Yumuşayınca şekeri ve karanfili ilave edin.

  • 4. Adım

    Kıvam almaya başlayınca limon suyunu da ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar pişirip soğuyunca servis edebilirsiniz.