MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuru İncir Reçeli
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Kahvaltı sofranızda kalan son boş kâseyi doldurmak için incir reçeli geliyor! Eğer siz de tüm reçel çeşitlerine bayılıyor, meyvelerden inciri bir ayrı tutuyor, fakat ne yapmalı pek bilmiyorsanız bu tarif size çok iyi gelecek!

Hazır aldığınız ya da daha önceden kendiniz kuruttuğunuz incirleri, zevkinize göre doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisinde su ve şekerle kaynaştırıp sohbetlerini koyulaştırmaya bırakıyorsunuz. Daha sonra bu dayanılmaz uyumu gören tarçın kabukları ve karanfil de şeker ve suyun arasına şevkle katılınca ortaya hem kokusu hem de lezzetiyle hayran bırakacak lezzete sahip bir reçel çıkıyor.

Basit yapımıyla gönlünüzü fetheden, çekirdeklerinin her birinde âdeta mest olacağınız incir reçelinin tarifini öğrenmek için hemen videomuzu izleyebilirsiniz; şimdiden afiyet olsun!

Kuru İncir Reçeli
MALZEMELER
  • kuru incir

    500 gram
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • su

    3 su bardağı
  • tarçın

    1 adet
  • karanfil

    3 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    ilk olarak incirleri ince ince kesin.

  • 2. Adım

    Bir tencerenin içerisine incirleri su ve şekeri ekleyip kaynatın.

  • 3. Adım

    Kaynayınca içerisine tarçın ve karanfili ekleyip kıvam alana dek kaynatın.

  • 4. Adım

    Kıvam aldıktan sonra, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.