Kuşkonmaz Graten
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 2.879
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Kuşkonmaz Graten Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pırasa graten, ıspanak graten, karnabahar graten derken sıra geldi kuşkonmaz gratene… Öyle ya, neden güzelim sebzemizin o selvi boyu bükük kalsın değil mi? O halde yaklaşın anlatıyoruz!

Sırrımız pek basit, kuşkonmazların en iyisini seçtikten sonra olaylar gelişiyor. Önce süt, karabiber, tereyağı ve unun herkesçe bilinen aşkına tekrar tanık oluyor ve onları kısık ateşte iyice kaynaştırıyoruz. Daha sonra kuşkonmazın üzerini bu karışımla örtüp peynir ile son dokunuşu yapıp fırına yolluyoruz. Son olarak peynirin uzayan hikâyesine asla göz yummadan, bu eşsiz lezzetin anlattıklarına damağımızı dört açıyoruz. Sofranızda farklı, faydalı ve nefis bir seçenek arıyorsanız geri kalan detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kuşkonmaz Graten Yapılışı:

1. İlk olarak kuşkonmazları ayıklayıp soyun. Ardından. Bir tencereye sıcak suyu ekleyip kuşkonmazları haşlayın.Haşlanan kuşkonmazları bir fırın kabına yerleştirin.
2. Üzerine beşamel sos dökmek için bir tencerenin içerisine tereyağ ve unu ekleyip kavurun ardından sütü ve baharatları ekleyip muhallebi kovalına gelene kadar pişirip Ocak’tan alın ve haşlanan kuşkonmazların üzerine dökün.
3. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER