Mac And Cheese
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Makarna ve peynir bir araya gelmiş de kimleri âşık etmemiş ki? İngiliz mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan Mac and Cheese ile bugünkü sofranızı özel kılmak, makarna aşığı konuklarınızı büyülemek istiyorsanız böyle buyurun!

Kiminin “fırında makarna” tarifinin çok daha havalı hali olarak nitelendirdiği, bir diğerinin ise Mac and Cheese yiyebilmek için özel restoranların peşinde koşturduğu uç bir lezzet olan Mac and Cheese’in aslında herkesi pek memnun ettiği bir gerçek!

Tereyağı, un, süt, hardal ve tabii ki Cheddar peyniri gibi malzemelerden hazırlanan özel sosu sayesinde yepyeni bir soluk kazanan bukle makarnaları hiç böyle tatmadığınıza emin olabilirsiniz! Fırına verildikten sonra sadece 15 dakikada hazır hale gelip küçükten yetişkine herkesi etkisi altına alan Mac and Cheese yapımını öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir tencere içerisine sıcak suyu ve makarnayı ekleyip haşlayın.
2. Haşlanan makarnayı süzüp bekletin.
3. Başka bir tencere içerisinde tereyağ ve unu, un kokusu gidene kadar kavurun.
4. Ardından sütü ilave edin ve kıvam alana dek çırpın.
5. Kıvam almaya başlayınca içerisine hardal ve cheddar peynirini ilave edip ocaktan alın. Peynirli sos ve makarnayı birbirine karıştırın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirip servis edin.
6. İsteğe göre ufak fırın kaplarında tek kişilik hazırlayabilir veya büyük fırın kaplarında hazırlayarak, sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER