MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mercimek Mantısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME12'DK
  • KİŞİ SAYISI4-6 Porsiyon

Mercimek mantı, Türk mutfağının pratik ve lezzetli bir yemeğidir. Bu kolay tarifle kırmızı mercimek, yoğurt, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan nefis bir mantı yapabilirsiniz. Mercimek mantısının hazırlık süresi sadece 10 dakika ve pişirme süresi ise 10-12 dakika arasındadır. Bu tarifle 4-6 kişilik bir porsiyon elde edebilirsiniz.

Mercimek mantısını yapmak için öncelikle kaynar suyla birlikte kırmızı mercimeği bir tencerede pişirin. Sonrasında pişen mercimeği soğuması için başka bir kaba alıp tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırın. Ardından sosu için tereyağını eritin ve içine kuru nane ve pul biber ekleyerek harmanlayın.

Artık mercimek mantınızı servis etme zamanı geldi! Hazırladığınız mercimekleri top şeklinde servis tabağına alın ve üzerine önce sarımsaklı yoğurt, ardından da eritilmiş tereyağı gezdirin. Son dokunuş olarak maydanozla süsleyin. Hepinize afiyet olsun!

Bu pratik mercimek mantı tarifi, hızlı bir şekilde hazırlanabilir ve mükemmel bir lezzet sunar.

Mercimek Mantısı Tarifi
MALZEMELER
  • Kırmızı mercimek

    1 su bardağı
  • Su

    2 su bardağı
  • Sosu İçin; Yoğurt

    5 yemek kaşığı
  • Sarımsak

    1 diş
  • Tereyağında kızartılmış kırmızı biberli kuru nane

  • Maydanoz

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içine suyu ve Migros Mercimeği boşaltın. İyice kaynayan mercimeği boş bir kabın içine alın. Sonrasında içine tuz, karabiber ve pul biberi döküp karıştırın.

  • 2. Adım

    Bir sos tenceresinin içine Migros tereyağını eritin. Eriyen tereyağınıza kuru nane ve pul biber ekleyin.

  • 3. Adım

    Artık mercimek mantınızı servis etmeye sıra geldi. Top top yaptığınız mercimekleri servis tabağına alın ve üstüne önce sarımsaklı yoğurdunuzu, devamında eriyen tereyağınızı ekleyin. Hepinize afiyet olsun.