MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Milföy Hamurundan Baklava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Türk mutfağının en özel lezzetlerini, en pratik yöntemlerle hazırlamaya devam
ediyoruz! Sırada, nefis mi nefis bir baklava tarifi var.

Milföy hamuru, mutfakta pratikliğin en önemli malzemelerinden biri. Kimi
zaman çıtır bir börek, kimi zaman harika bir mantı, kimi zamansa tadına
doyulmaz bir tatlıya dönüşmesiyle herkesin favorisi. Bu kez milföy
hamurundan harika bir baklava yapmaya karar verdik. Bayram sofralarını, çay
molalarını süslesin; damakları şenlendirsin istedik!

Siz de baklava seviyor ama zahmetinden çekiniyorsanız bu tarifimizden yardım
alabilirsiniz. En az, elle açılmış baklava yufkasının verdiği lezzet kadar iyi
olabilecek bu tarife bir şans vermelisiniz! İçine bolca kırık ceviz eklemeyi,
yanına bir kaşık da kaymak kondurmayı sakın unutmayın; deriz!
Milföy hamurundan nasıl bir baklava yapıldığını öğrenmek ve daha birçok sıra
dışı lezzeti kaçırmamak için diğer videolarımızı da incelemeyi, MigrosTV
Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz milföy hamurunu Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz:

Milföy Hamurundan Baklava Tarifi
MALZEMELER
  • Şerbeti için;
  • toz şeker

    2 su bardağı
  • su

    1,5 su bardağı
  • limon suyu

    4 damla
  • eritilmiş tereyağı

    5 yemek kaşığı
  • milföy

    6 adet
  • kırık ceviz

    1,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak şerbeti için bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaynamaya başlayınca limon suyunu da içerisine ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Ardından bir borcamı eritilmiş tereyağı ile yağlayıp içerisine milföyleri ekleyip tekrar yağlayın ve kırık cevizleri ekleyip güzelce yaydırın.

  • 4. Adım

    Üzerine tekrar milföyleri ekleyip yağlayın ve dilimleyip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıkan tatlıyı 2dakika dinlendirip soğuk olan şerbeti ekleyip 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.