Sodalı Poğaça

Karşınızda mis gibi kabarmış puf puf poğaçalar… Oda sıcaklığında olan malzemelerini kullandığınızda daha da iyi sonuç alabileceğiniz poğaça tarifimizde 60 dakika bekleme süresi var. Yarım saatte de fırında çıkan poğaçalara tabaklarınızda yer açın!

pogaca

Hazırlama süresi: 60 dakika bekleme+20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için

  • Susam
  • Yumurta akı

İçi için:

  • Kolat peyniri

Yapılışı:

1. Undan 1 bardak kadar ayırın, sonra unu eleyerek bir kaba alın. Şeker ve mayayı ekleyin.
2. Karışımın orta kısmına sıvı malzemelerin tamamını dökün.
3. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
4. Gerekirse ayırdığınız undan ilave edin.
5. Yarım saat kadar kabarması ve dinlenmesi için bekleyin.
6. Mini bir mandalina kadar hamurdan parçalar koparıp beze yapın.
7. Elinizle kabaca açıp içine 1 dilim peynir koyun ve kapatıp yuvarlayın.
8. Çırpılmış yumurta akına sonra susama batırıp fırın tepsisine dizin.
9. Tepsi mayası için yarım saat kadar bekletin.
10. Önceden 180 derece ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Mayalanma sırasında hamuru kapalı bir yerde muhafaza edin veya üzerini nemli bir havlu ile kapatın.