Yılbaşı İçin Klasik Tarifler

Yılbaşı sofrasında yepyeni lezzetler denemek yerine klasik lezzetlerden
vazgeçmeyenleri böyle alalım! Sevdiklerinizle geçireceğiniz yılbaşı keyfini
tamamlayıp mideleri şenlendirecek, yılbaşı hindisinden çikolatalı pastaya
birbirinden özel tarif yazımızın devamında sizi bekliyor.
İşte, yılbaşı için 5 klasik tarif…

1. Dumanı Üzerinde: Ayvalı Bal Kabağı Çorbası

Yeni yıla sıcacık bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Yaz ya da kış fark
etmeksizin sofrasında çorbası eksik olmayanlardansanız yılın son gününe de
nefis bir çorba pişirmeye buyurun. Aralık ayında lezzetlerinin zirvesini yaşayan
ayva ve bal kabağı ile nefis bir çorba hazırlayın, gerisini yeni yılın sihrine
bırakın!
İşte, ayvalı bal kabağı çorbası tarifi:

  •  İlk olarak doğranmış soğan, sarımsak ve yağı bir tencereye ekleyip
    kavurun.
  •  Ardından içerisine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış ayva ve
    patatesleri ekleyin.
  •  Üzerine suyu ve baharatları ekleyip ekleyip tüm malzemeler iyice
    yumuşayana kadar pişirin.
  •  Blenderdan geçirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ayvalı Balkabağı Çorbası

2. Çıtır mı Çıtır: Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı sofrasının baş konuğunu, klasiklerin en lezzetlisini sahneye davet
ediyoruz! Bu yılbaşı sofrası da hindisiz kalmasın, dışı çıtır içi yumuşacık
hindiler sofranın baş köşesine otursun. Yanına da bol kuş üzümlü iç pilavı
sakın, eksik olmasın! İşte; nar gibi kızarmış, çıtır mı çıtır yılbaşı hindisi tarifi:

  •  İlk olarak bir kabın içersinde sos için gerekli olan tüm malzemeleri
    karıştırıp, bir fırça yardımı ile bu sosu hindinin heryerine sürün.
  •  İçi için olan tüm malzemeleri teker teker iç tarafına yerleştirin. Hindinin
    ayaklarını bir ip ile bağlayın büyük bir pişirme torbasına koyup önceden
    ısıtılmış 170 derecelik fırında hindi pişene kadar yaklaşık 2.5-3 saat kadar
    pişirin.
  •  Kestaneli iç pilav için bir pilav tenceresine tereyağ ekleyin, ardından
    soğanları ekleyin, kavurun.
  •  Kabak çekirdeklerini kestaneyi pilavı ekleyip kavurma işlemine devam
    edin. Ardından kuş üzümü ve baharatlarını da ekleyip sıcak olan et
    suyunu dökün yaklaşık 12 dakika kadar kısık ateşte pilavı pişirin.
  •  Hindi ve pilavda piştikten sonra tüm pilavı bir kabın içerisine alın
    ortasına hindiyi koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  •  Püf noktası: Hindiyi fırın torbasında pişirirken iğne ile torbaya 2-3 delik
    açınız. İsterseniz iç pilavı hindinin içerisine doldurup pişirebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yılbaşı Hindisi Tarifi

 

3. Pratik mi Pratik: Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

Yılbaşı sofrası mezesiz olmaz! Siz de böyle düşünüyor, yılbaşı sofranızı
tamamlayacak pratik bir meze tarifi arıyorsanız yoğurtlu kereviz salatası tam
size göre olabilir. Bolca yoğurt, biraz mayonez, sarımsak, ceviz gibi lezzet
malzemeleriyle…

  •  Bir kabın içerisine rendelenmiş olan kerevizi ve havucu ekleyin.
  •  Ardından ince ince doğranmış olan sarımsakları, kırık cevizleri ve diğer
    malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

 

4. Hindiyi Tamamlar: Yoğurtlu Patlıcan Salatası

Farklı halleriyle farklı öğünlerde kendine yer bulabilen patlıcan, bu kez yine en
güzel haliyle yılbaşı sofrasında da kendine uyan köşeyi kapıyor! Yılbaşı
sofranızı tamamlarken kızarmış hindiye de pek yakışacak yoğurtlu patlıcan
salatasına siz de en güzel tabağınızı hazırlayın! İşte, yoğurtlu patlıcan salatası
tarifi:

  •  Patlıcanları isteğinize göre ocakta veya fırında iyice yumuşayana kadar
    közleyin.
  •  Sarımsakları tuz yardımıyla iyice ezin.
  •  Soyduğunuz patlıcanları diğer malzemelerle iyice karıştırıp servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi

 

5. Bol Kremalı: Çikolatalı Pasta

Yeni yıla tatlı anılarla yolculuğun bileti, bol çikolatalı bir pasta çatallamaktır!
Yeni yılı, nefis bir pasta ile karşılayarak hem umutlarınızı hem de damak
lezzetinizi yeşertebilirsiniz. Yanına güzel bir çay da demlerseniz evde yeni yıl
keyfini en iyi şekilde tamamlayanlar arasına girebilirsiniz! İşte, bol meyvesiyle
nefis mi nefis çikolatalı pasta tarifi:

  •  Uygun bir tencere içerisinde süt, çikolata sos, pul çikolatayı karıştırın.
  •  Ayrı bir kapta süt, pastacı kreması, margarini karıştırın.
  •  Diğer yandan pasta tabanını süt ile ıslatın. Pasta kremasını da sürdükten
    sonra meyve dilimleirini, damla çikolataları dizmeye başlayın.
  •  Her katı için aynı işlemi tamamladıktan sonra pasta üzerini dilediğiniz
    gibi süsleyin.
  •  En az 3 saat buzdolabında bekletip dilimledikten sonra servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pasta Tarifi

 

Yılbaşı ürünlerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın!