MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Osmanlı Şerbeti Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

İftar sofralarına, saray mutfağından bir lezzet geliyor! Uzun bir günün sonunda, susuzluğunuzu giderecek, lezzet dolu tadı ile iftar keyfine keyif katacak bir lezzet. Osmanlı şerbeti tarifi MigrosTV’de.

Püf Noktası ;

  • Kaynama işlemini meyvelerin çok parçalanmaması için kısa tutmalısınız.
  • Meyveler rengini suya bıraktıkları zaman pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Şeker oranını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Osmanlı Şerbeti Tarifi
MALZEMELER
  • vişne

    1 kase
  • kuru erik

    10 adet
  • kuru üzüm

    1/2 su bardağı
  • şeker

    1 su bardağı
  • zencefil

    1 adet kök
  • karanfil

    10 adet
  • çubuk tarçın

    2 adet
  • su

    3 litre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencere içerisine ilk olarak vişneler ve şeker eklenerek karıştırılır.

  • 2. Adım

    Vişne, suyunu şekere bırakmasının ardından kuru erik, kuru üzüm, tarçın, karanfil ve kök zencefil eklenerek su ilave edilir.

  • 3. Adım

    Şerbet orta ateşte arada karıştırılarak pişmeye bırakılır.

  • 4. Adım

    Kaynamaya başlayan şerbetin altı kısılarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir ve soğuması için kenarda bekletilir.

  • 5. Adım

    Soğuyan şerbet süzülerek kaplara boşaltılıp servis edilir. Afiyet olsun.