MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patates Karnıyarık Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

İster tarifin içerisinde ister tek başına olsun her haliyle bizlere garanti lezzet sunan patatesi bambaşka halleri ile tanımaya devam ediyoruz. Sırada kıyma ve patatesin harika uyumunu kullanarak hazırladığımız farklı mı farklı bir tarif daha var! Bu zamana kadar patlıcandan yaptığınız karnıyarıklardan sıkıldıysanız ve patateslere âşıksanız bu lezzet size harika bir alternatif olabilir. Çocukların da yetişkinlerin de yemeye doyamayacağı patates karnıyarık hazırlanışıyla da çok pratik. Siz de yanına güzel bir yoğurt ekleyip ya da büyük bir salata tabağı hazırlayıp bu lezzetin keyfini artırabilirsiniz. Geri kalan tüm detaylar için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

 

Patates Karnıyarık Tarifi
MALZEMELER
  • patates

    3 adet
  • kıyma

    150 gr
  • yağ

    4 yemek kaşığı sıvı
  • soğan

    1 adet
  • domates

    1 adet
  • biber

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • salça

    1 tatlı kaşığı
  • maydanoz

    Yarım demet
  • sıvı yağ

    Kızartmak için
  • Pul biber

  • Karabiber

  • Tuz

  • salça

    Sos için;
  • Maydanoz

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küp küp doğranmış soğanı, rendelenmiş sarımsağı ve az olan yağı tavaya ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    İnce doğranmış biberi ve kıymayı tavaya alıp kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Küp şeklinde doğranmış domatesi, salçayı, kıyılmış maydonozu ve baharatları ilave edip karıştırın.

  • 4. Adım

    İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye bölerek, dikkatlice oyun ve kızgın yağda hafifçe kızartın.

  • 6. Adım

    Yağlanmış fırın kabına dizdikten sonra tuzlayıp ortalarını kıymalı harç ile doldurun. Sos için salça ve suyu karıştırın, patateslerin aralarına gezdirin.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve maydanoz ile birlikte sunuma hazır hale getirin.