MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sahrap Soysal ile Hamsi Buğulama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4-5 Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Bugün, lezzetin doruklarına çıkacağınız, denemek isteyeceğiniz bir tarif ile karşınızdayız. Ünlü Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal, bizlere nefis bir hamsi buğulama tarifi sunuyor. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, sofralarınıza keyif ve lezzet katacak. Hazırsanız, bu enfes tarife birlikte göz atalım!

Tarifin detaylarını adım adım videomuzda bulabilirsiniz.

Taze ve günlük hamsileri Migros mağazalarından veya Migros uygulamasından temin edebilirsiniz. Migros ile lezzet dolu sofralar her zamankinden daha yakın!

Ayrıca, bu tarif ve diğer harika yemek tarifleri için sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Diğer balık tariflerimizi izlemek için hemen tıklayın!

MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

Sahrap Soysal ile Hamsi Buğulama Tarifi
MALZEMELER
  • Hamsi

    750-800 g
  • Pazı

    1/2 demet
  • Yeşil soğan

    4-5 adet
  • Zeytinyağı ya da sıvı yağ

    6 yemek kaşığı
  • Tuz

    1 çay kaşığı
  • Karabiber

    1 çay kaşığı
  • Pul biber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Hamsileri yıkayıp bir süzgece koyuyoruz. İyice süzdürdükten sonra üzerine tuz döküyoruz.

  • 2. Adım

    Kesme tahtasına aldığımız pazı ve soğanları güzelce doğruyoruz.

  • 3. Adım

    Doğradığımız soğan ve pazıları içerisine bir miktar sıvı yağ da ekleyerek tavada güzelce kavuruyoruz. Yeşillikler biraz kavrulduktan sonra üzerine karabiber ve pul biber ekliyoruz.

  • 4. Adım

    Başka bir tavayı zeytinyağı ile güzelce yağlıyoruz. Sonrasında temizlenmiş olan hamsileri parlak yüzleri alta gelecek şekilde yan yana diziyoruz.

  • 5. Adım

    Hazırladığımız yeşil harcımızı balıkların üzerine döküp güzelce yayıyoruz.

  • 6. Adım

    Kalan hamsilerimizi de harcın üzerine, bu sefer parlak kısımları yukarıya gelecek şekilde, aynı şekilde diziyoruz.

  • 7. Adım

    Önce altını sonrasında da ters düz ederek diğer yüzünü orta ateşte pişiriyoruz.

  • 8. Adım

    Her iki yüzü de piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Yanına domates, limon ve biraz da yeşillik koyarak servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!