Şorbik Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 670
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Şorbik Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV stüdyosunda bu kez nefis bir şorbik yapıyoruz. Büyük bir çoğunluğun ismini ilk kez duyduğu şorbik, aslında çok tanıdık malzemelere sahip. Hem etinden hem sütünden yararlanabileceğiniz, “Suyundan da koy!” diyebileceğiniz bir yemek olan şorbik; nohut, dana kuşbaşı, soğan, süt gibi malzemelerin karıştırılıp pişirmeye bırakılmasıyla hazırlanıyor. Su ve süt içinde pişerken yumuşacık olan et, et ile birleşip faydaları artan nohut; yiyene sonsuz bir keyif veriyor. Protein deposu olan şorbik; son derece pratik, lezzetli ve besleyici bir tarif! Bu özelliği sayesinde gelişim çağındaki çocuklara sağlık verirken, sulu yemek sevenlere lezzet garantisi veriyor. Onunla ister özel misafirlerinizi ağırlayın isterseniz kendinize şahane bir sofra kurun. Şorbik yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Şorbik yapımı, şorbik tarifi, şorbik nasıl yapılır, şorbik nasıl hazırlanır, şorbik hazırlanışı, şorbik yapılışı, ev yapımı şorbik, nefis şorbik tarifi ve daha birçok et yemeği MigrosTV videolarında sizi bekliyor. Bizden ayrılmayın!

Şorbik Yapımı:

1. Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz nohutların suyunu süzüp.
2. Ocakta kaynayan suyun içine ekleyin ve nohutlar iyice haşalanana kadar pişirin.
3. Ardından bir tencere içerisine sıvı yağ ve etleri ilave edip iyice kavurun, soğanları ilave edin kavurun suyunu nohutları ve baharatları ilave edin ve pişme bırakın.
4. Şişmesine yakın sürünü döküp sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER