MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuklu Çullama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Türk mutfağının yöresel lezzetlerinden tavuklu çullama MigrosTV mutfağında!

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları çullama harcına katabilir, kıvamını koyultup yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerinde de kızartabilirsiniz.

Tavuklu Çullama Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk but

    2 adet
  • tavuk suyu

    2 su bardağı
  • un

    2 su bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kırmızı biber

    1/2 çay kaşığı toz
  • ayçiçek yağı

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuk butları derin bir tencereye alın.

  • 2. Adım

    Üzerini geçecek kadar su ilave edin, orta ateşte tavuk etleri yumuşayana kadar haşlayın.

  • 3. Adım

    Haşlanan tavuk etlerini deri ve kemik kısımlarından arındırın. Lif lif ayırın.

  • 4. Adım

    Unu derin bir kaseye alın. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilavesiyle harmanlayın.

  • 5. Adım

    Yavaş yavaş eklediğiniz tavuk suyu ilavesiyle kıvam almasını sağlayın.

  • 6. Adım

    Ayçiçek yağını kızdırın, kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz çullama harcını ekleyip arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Arzuya göre patates püresi ve salata eşliğinde servis edin.