MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuklu Silor Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Anadolu Lezzetleri’nden nefis bir öneri; Artvin tavuklu silor MigrosTV’de!

Püf noktası:

Piyazlık doğranmış kuru soğanları öncelikle yüksek ardından da kısık ateşte uzun süreli olarak kavurmaya özen gösterin.

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Tavuklu Silor Tarifi
MALZEMELER
  • Artvin Silor

    1 paket Anadolu Lezzetleri
  • piliç kalçalı but

    2 adet
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    3 adet orta boy
  • esmer şeker

    1 yemek kaşığı
  • elma sirkesi

    1 tatlı kaşığı
  • dolmalık fıstık

    2 yemek kaşığı
  • kuş üzümü

    1 yemek kaşığı
  • yoğurt

    500 gram
  • sarımsak

    2 diş
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • pul biber

    1/2 tatlı kaşığı
  • nane

    1/2 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuk kalçalı butları, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın.

  • 2. Adım

    Haşlanmış tavuk etlerini deri ve kemik kısımlarından dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra tel tel ayırın.

  • 3. Adım

    Kurutulmuş yufka ruloları Anadolu Lezzetleri siloru ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

  • 4. Adım

    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.

  • 5. Adım

    Doğranmış kuru soğanları ekleyip yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Esmer şeker ve elma sirkesi ilavesiyle renk alana kadar pişirmeye devam edin.

  • 6. Adım

    Dolmalık fıstık ve kuş üzümü ilavesiyle çeşnilendirdiğiniz karamelize soğanı ocaktan alın. Ditilmiş tavuk etleriyle harmanlayın.

  • 7. Adım

    Fırın kabına dizdiğiniz yufkaları tavuk suyuyla ıslatıp soğanlı harcı ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında, 15-20 dakika pişirin.

  • 8. Adım

    Rendelenmiş sarımsaklı yoğurt ve naneli /pul biberli tereyağı eşliğinde ılık olarak servis edin.