Ender Saraç Öneriyor: Zencefil Turşusu
8 votes, average: 3,63 out of 58 votes, average: 3,63 out of 58 votes, average: 3,63 out of 58 votes, average: 3,63 out of 58 votes, average: 3,63 out of 5
3,63/5Toplam: 8 Oy
view 17.791
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Zencefil Turşusu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sağlık deposu zencefil turşusuyla tanışın… Sadece kış hastalıklarıyla mücadele ederken değil, her mevsim hayatımızda yer verebilmek için farklı ve çok sağlıklı bir tarifin peşine düştük bu kez. Zencefil turşusunun kolay tarifi için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kabuğunu soyduğunuz zencefilleri limonlu suda bekletebilirsiniz.

Tuz ilavesiyle ovduğunuz zencefilleri 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

Zencefil Turşusu Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp kuruladığınız taze zencefillerin kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.
2. Taze zencefilleri sebze soyacağı yardımıyla ince ince dilimleyin.
3. Sofralık tuz ilavesiyle ovduğunuz zencefilleri oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.
4. Küçük bir sos kabına aldığınız elma sirkesi ve toz şekeri 5 dakika kadar kaynatın.
5. Dilimlenmiş zencefilleri önceden temizlenmiş kuru bir kavanoza doldurun.
6. Ocaktan aldığınız sirkeli salamura karışımına taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
7. Doğranmış zencefillerin üzerini hazırladığınız salamura karışımıyla doldurun. Defne yaprağı ve sarımsakları ekleyip kavanozun kapağını kapatın.
8. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdığınız zencefil turşusunu 1 hafta sonrasında kullanmaya başlayıp buzdolabında muhafaza edin.

EN ÇOK İZLENENLER