MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kırma Tavuk Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Osmanlı Mutfağı‘nın sevilen yemek tariflerinden biri olan Kırma Tavuk Kebabı yapıyoruz.

Kırma Tavuk Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk

    1 bütün
  • soğan

    2
  • biber

    1 yemek kaşığı arnavut
  • tereyağı

    100 gr
  • maydanoz

    1/2 demet
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • su

    2 bardak
  • soğan

    1
  • tuz

    1 çorba kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Parçalara ayırdığınız tavuk etlerinizin üzerine bir bıçak ile çizikler atın.

  • 2. Adım

    Soğan ve tuz ile iyice ovarak,15 dakika terbiye olması için buzdolabında bekletin.

  • 3. Adım

    Tereyağını yakmadan bir iki damla sıvı yağ ile karıştırarak bir tencerede kızdırın.

  • 4. Adım

    Terbiyeden çıkardığınız tavuk parçalarının üzerindeki soğan rendelerini elinizle sıyırarak tencereye atıp her iki yüzünün rengi değişinceye kadar kızartın.

  • 5. Adım

    Diğer bütün malzemeleri tavukların üzerine serpiştirin.

  • 6. Adım

    Ilık suyu ekleyip kısık ateşte 20 - 25 dakika tencerenin ağzı yarı kapalı şekilde orta ateşte pişirin.

  • 7. Adım

    Tuzunu kontrol edip sıcak olarak servis edin.