MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakallı Pırasa Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kış tazesi pırasayı da, kereviz gibi portakalla pişirebilirsiniz!

Pişirme önerisi:

Taze sıkılmış portakal suyunu az miktarda su ile çoğaltabilir, pirinç oranını azaltıp arttırabilirsiniz.

Portakallı Pırasa Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    6 yemek kaşığı
  • pırasa

    800 gram
  • havuç

    2 adet orta boy
  • portakal

    2 adet orta boy
  • pirinç

    2 yemek kaşığı
  • toz şeker

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pırasaları verev şeklinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz havuçları ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalların suyunu sıkın.

  • 3. Adım

    Geniş bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında havuçları kısa bir süre kavurun.

  • 4. Adım

    Doğranmış pırasaları ekleyip karıştırın. Taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte pişirin. Toz şeker ve tuz ekleyin.

  • 5. Adım

    Kısa bir süre pişirdiğiniz pırasaya bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

  • 6. Adım

    Suyunu çeken portakallı pırasayı ılık ya da soğuk olarak limon suyu ilavesiyle servis edin.