MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Muz Kızartması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Domestik ve leziz bir tarife dersiniz? Muz kızartması tarifi MigrosTV’de. Muz kızartması ve daha fazla özel lezzetler için bizi takip etmeye devam edin. Mutfakta harikalar yaratacağınız lezzetli ve pratik tarifler, kısa zamanda sağlıklı menüler yaratacağınız öneriler, tüm püf noktaları ile MigrosTV’de.

Püf noktası:

Hazırlanan hamurun buzdolabında bekletilerek soğutulması, Muz kabuğunun daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

Muz Kızartması Tarifi
MALZEMELER
  • muz

    4 adet
  • un

    1 çb
  • süt

    1 çb
  • su

    1 ç
  • hindistan cevizi tozu

    1 yk
  • toz şeker

    1 yk
  • kabartma tozu

    ½ paket
  • nişasta

    3 yk
  • sıvı yağ

    Kızartmak için
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Muz ve nişasta dışındaki tüm malzemeleri pürüzsüz bir şekilde el çırpıcısı ile karıştırın.

  • 2. Adım

    Krepten biraz daha koyuca bir hamur elde edin ve hazırladığınız bu hamuru 15 dakika kadar buzdolabında bekletin.

  • 3. Adım

    Muzun kabuklarını soyun büyüklükleriyle orantılı olarak 3 yada 4 eşit parça halinde kesin.

  • 4. Adım

    Nişastayı yayvan bir kabın içine alın.

  • 5. Adım

    Derince bir tavada yağı kızdırın.

  • 6. Adım

    Muzları önce nişastaya daha sonra hamura bulayın ve pembeleşinceye kadar kızartın.

  • 7. Adım

    Sunum aşamasında arzu ederseniz bal veya çikolata sosu kullanabilirsiniz.