MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lahana Kavurması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kış mevsiminin taze lezzetlerinden lahana ile yapılan pek çok nefis tariften biri; lahana kavurması. Çorba ile lezzet dolu bir başlangıç yaptıktan sonra yanında yoğurt veya salatayla servis edeceğiniz lahana kavurması, hem sağlıklı, hem pratik.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre 1/2 su bardağı kadar sıcak su ekleyebilir, pişirme işlemine kısık ateşte devam edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Lahana Kavurması Tarifi
MALZEMELER
  • lahana

    1 adet orta boy
  • ayçiçek yağı

    3 yemek kaşığı
  • domates

    1 su bardağı doğranmış
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • pirinç

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sert kök kısmını aldığınız lahanayı ince ince doğrayın.

  • 2. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz lahanaları ayrı bir kenarda bekletin.

  • 3. Adım

    Ayçiçek yağını kısık ateşte kızdırın. Biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Doğranmış lahanaları ekleyip aralarda karıştırarak kavurma işlemini sürdürün.

  • 5. Adım

    Kendi suyunu salıp pişmeye devam eden lahanalara duruladığınız pirinçleri katıp pişirme işlemini sürdürün.

  • 6. Adım

    Pirinçler açıldığında ocaktan aldığınız lahana kavurmasını arzuya göre ılık ya da soğuk olarak servis edin.