MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tarhana Cipsli Tavuk Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Anadolu Lezzetleri’nden tarhana cipsi ile bambaşka bir lezzet!

Pişirme önerisi: 

Toz haline getirdiğiniz tarhana cipsini krema ile karıştırdıktan sonra tavukların üzerine sürebilir, sadece son 10 dakika büyük parça tarhana cipsleriyle pişirmeye devam edebilirsiniz.

Tarhana Cipsli Tavuk Tarifi
MALZEMELER
  • piliç kalça şiş

    8 adet
  • krema

    200 ml.
  • Anadolu Lezzetleri

    1 paket Kahramanmaraş tarhana cipsi
  • sarımsak

    2 diş rendelenmiş
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kırmızı biber

    1/2 çay kaşığı toz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz piliç kalça şişleri ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alın.

  • 2. Adım

    Rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve toz kırmızı biber ilavesiyle harmanlayın.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz kremayı tavukların üzerine sürün.

  • 4. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız tarhana cipsi ile kapladığınız tavukları önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıkardığınız tavukları bekletmeden ılık olarak servis edin.