MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Asuman Kerkez’den Aşure Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

MigrosTV’den herkese merhabalar! Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. gününde hemen hemen herkesin evinde kazanlar çıkarılır. Birbirinden lezzetli meyve, baklagil ve kuru yemişler bir araya gelir ve o şahane tatlıyı ortaya çıkarır. Özellikle kültürümüzün çok önemli bir parçası aşureden bahsediyoruz elbette!

Heyecanla beklenen, paylaşmanın en tatlı hallerinden biri olan aşure geleneği bu yıl da geldi ve akıllardaki sorular belli: En güzel aşure nasıl yapılır? Aşure yapımında püf noktaları nelerdir? Bugünlerde sizin de kalbiniz aşure için hızlanıyor, en güzel aşure ile buluşmak için çaba harcıyor, bolca heyecanlanıyorsanız böyle buyurun; Asuman Kerkez lezzetli ve doğru bir aşure nasıl olur sizler için anlattı!

Sizler de videomuzu izleyerek aşure geleneğinin tarihçesini, ilginç hikayesini öğrenebilir ve çok lezzetli bir aşure yapmak için gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler!

Asuman Kerkez’den Aşure Tarifi
MALZEMELER
  • Buğday

    3 su bardağı
  • Nohut

    1 su bardağından biraz fazla
  • Fasulye

    1 su bardağından biraz fazla
  • Pirinç

    1 kahve fincanı
  • Bulgur

    2 yemek kaşığı
  • Kuru kayısı

    7-8 tane
  • Kuru incir

    5-6 tane
  • Kuş üzümü

    1 paket
  • Dolmalık fıstık

    1 paket
  • Çekirdeksiz üzüm

  • Elma

    1 adet
  • Çubuk tarçın

    1-2 adet
  • Toz tarçın

    1 tatlı kaşığı
  • Gül suyu

    1 kahve fincanı
  • Süt

    1 çay bardağı
  • Portakal kabuğu

    1 adet
  • Karanfil

    8-10 tane
  • Toz şeker

    1 kg
  • Su

    5 L