MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kremalı Tavuk ile Mantarlı Lazanya Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kremalı tavuk ve mantar lazanyayı ayrı ayrı çok seviyor, menüde onların olduğunu öğrenince havalara uçuyoruz. Peki ya, bu lezzetler bir araya gelse nasıl olurdu? Lezzet patlaması olurdu elbette! İşte karşınızda o lezzet patlamasının tarifi!

Süt, tereyağı sayesinde oldukça besleyici, un sayesinde oldukça doyurucu tarif; bir de muskat rendesinden tutun da maydanozdan defne yaprağına kadar aromatik lezzetlere bürünüyor ve tadan herkesi büyülemeye hazırlanıyor!

Küp küp doğranan tavuklar ve soğanların peşinden gidip kremanın yumuşacık büyüsünden, kaşar peynirinin uzayan hikayesine ortak olacağınız, fırının kucaklayarak son dokunuşunu yaptığı bu nefis tarife tutkun olacaksınız.

Şimdiden uyaralım, lüks restoranların özenli tariflerinden olan bu yemeği sizin hazırladığınıza inanmayabilirler. Bu riski de göze aldıysanız geri kalan tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Kremalı tavuk ve mantar lazanya tarifi, kremalı tavuk ve mantar lazanya nasıl yapılır, kremalı tavuk ve mantar lazanya yapılışı, kremalı tavuk ve mantar lazanya yapımı, ev yapımı kremalı mantar ve lazanya, kremalı mantar ve lazanya malzemeleri, kremalı mantar ve lazanya hazırlanışı, kremalı mantar ve lazanya püf noktaları ve daha birçok nefis tarif MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Kremalı Tavuk ile Mantarlı Lazanya Tarifi
MALZEMELER
  • lazanya

    1 paket lazanya
  • kaşar peyniri

    400 gr
  • toz parmesan

    200 gr
  • süt

    Sos için; 1.5 litre
  • tereyağ

    150 gr
  • un

    150 gr
  • soğan

    1 adet orta boy
  • defne yaprağı

    3 adet
  • karanfil

    3 adet
  • Muskat rendesi

  • Tuz

  • Karabiber

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Un ve tereyağ, un kokusu gidene kadar kavrulur; içerisine soğuk olan süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır.

  • 2. Adım

    Kıvam alan sosa tuz, karabiber, muskat rendesi ilave edilir ve 2-3 dakika daha karıştırılarak pişirilir.

  • 3. Adım

    Bir soğana karanfil ile defne yaprağı saplanır ve beşamel sosun içerisine ilave edilir.

  • 4. Adım

    Bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır.

  • 5. Adım

    Başka bir tava içerisine yap konularak tavuklar pişirilir.

  • 6. Adım

    Ardından soğan ve sarımsak ilave edilir.

  • 7. Adım

    İnce ince doğranmış mantarlar ilave edilerek.

  • 8. Adım

    Kapağı kapatılır ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir.

  • 9. Adım

    Krema maydanoz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır.

  • 10. Adım

    Bir fırın kabının içerisine ilk olarak beşamel sos dökülür ve yayılır.

  • 11. Adım

    1. En üzerine lazanya, sos, kaşar peyniri ve parmesan ilave edilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarsan kadar 35-40 dakika pişirilir.