MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuşbaşı Güveç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME90'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Güveç yemeklerinin en lezzetlisi ile karşınızdayız; Kuşbaşı güveç tarifi. Ne de lezzetli olur güveçte pişen et! En iyi etimiz kekik ve karabiberle de bir güzel harmanlandı mı değmeyin lezzetine! Sizin için kuşbaşılı şahane bir tarif hazırladık güveçte. Lezzet duraklarımızın birinde mola vermek ve dumanı üstünde tarifimizi tatmak için şöyle buyurun!

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Kuşbaşı Güveç Tarifi
MALZEMELER
  • Dana kuşbaşı

    1 kg.
  • arpacık soğanı

    8-9 adet  
  • Domates

    3 Adet
  • Çarli Biber

    3 Adet
  • Sivri Biber

    2 Adet
  • Patlıcan

    2 Adet
  • Patates

    3 Adet
  • Sarımsak

    3 Diş
  • Kekik

    1 Tatlı Kaşığı
  • Karabiber

    1 Çay Kaşığı
  • Tuz

    1 Tatlı Kaşığı
  • Zeytinyağı

    4 Yemek Kaşığı
  • Su

    1 Su Bardağı
  • Toprak Güveç

    Orta Boy
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Güveç içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak güveç iç yüzeyi, fırça ile bir güzel yağlayın.

  • 2. Adım

    Güveç tabanına sırası ile kuşbaşı et, patates, patlıcan ve soğan halkaları yayın.

  • 3. Adım

    Üzerine belirli aralıklarla sarımsak ve çarli biberler serpiştirin.

  • 4. Adım

    En üst kat olarak domates halkaları yayın ve üzerine sivri biberleri yerleştirin.

  • 5. Adım

    Ardından tuz, karabiber, kekik serperek, 1 su bardağı suyu malzemelerin üzerinde gezdirin.

  • 6. Adım

    Güvecimizi normal ısıda ocağımıza koyun ve güveç tenceresi kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatın.

  • 7. Adım

    Ocak ısısını en düşük konuma getirerek 90 dakika pişirin.