MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Revani Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Revani tarifimiz çok pratik! Şerbetli tatlı tarifleri içinde en iyilerinden olan revaniyi bir de bizden dinlemeye ne dersiniz? Bir de püf noktası; revaninizin içine atacağınız portakal ya da limon rendesi farklı bir aroma katacaktır. Bu arada revaninizin lezzetinin oturması için en az 3-4 saat buzdolabında bekletmeyi ihmal etmeyin!



              
Revani Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • şeker

    1 çay bardağı
  • un

    3 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    1 su bardağı
  • irmik

    1 su bardağı
  • yoğurt

    1 su bardağı
  • fındık

    3 yemek kaşığı
  • karbonat

    1/2 çay kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • şeker

    3 su bardağı
  • su

    3 su bardağı
  • limon suyu

    3-4 damla
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın.

  • 2. Adım

    Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

  • 3. Adım

    Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın, hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba dökün.

  • 4. Adım

    175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.

  • 6. Adım

    Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.